Ciastka pająki

Jeśli Halloween, to i słodkie przekąski, które wręcz uwielbiamy. W tym roku postanowiliśmy przygotować dla Was wyjątkowe ciastka, które nie tylko genialnie smakują, ale i świetnie się prezentują ❤️

Ciastka pająki15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciastka pająki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz cukier biały i brązowy. Następnie dodaj masło, jajko i masło orzechowe. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz cukier biały i brązowy. Następnie dodaj masło, jajko i masło orzechowe. Dokładnie wymieszaj.
  2. Jako kolejne składniki dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj ciastka i obtocz je w białym cukrze. Wstaw do piekarnika na 10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
    Z powstałej mieszanki uformuj ciastka i obtocz je w białym cukrze. Wstaw do piekarnika na 10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
  4. W przygotowanych ciastkach, przy pomocy łyżeczki, zrób małe wgłębienia. Następnie rozprowadź w nich rozpuszczoną czekoladę i ułóż po dwa czekoladowe cukierki.
    W przygotowanych ciastkach, przy pomocy łyżeczki, zrób małe wgłębienia. Następnie rozprowadź w nich rozpuszczoną czekoladę i ułóż po dwa czekoladowe cukierki.
  5. Przy pomocy rozpuszczonej czekolady dorób ciasteczkowym pająkom nóżki. Nie zapomnij również o oczkach.
    Przy pomocy rozpuszczonej czekolady dorób ciasteczkowym pająkom nóżki. Nie zapomnij również o oczkach.
  6. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×