PrzepisDeseryCiastka pająki

Ciastka pająki

Ciastka pająki
Pyszności
26.10.2018 12:00, aktualizacja: 31.10.2019 17:30

Jeśli Halloween, to i słodkie przekąski, które wręcz uwielbiamy. W tym roku postanowiliśmy przygotować dla Was wyjątkowe ciastka, które nie tylko genialnie smakują, ale i świetnie się prezentują ❤️

Składniki:

  1. 1/2 szkl. masło
  2. 1/3 szkl. biały cukier
  3. 30 szt. cukrowe oczy
  4. 30 szt. czekoladowe cukierki
  5. 1/3 szkl. masło orzechowe
  6. 1/3 szkl. cukier brązowy
  7. 1 szt. jajko
  8. 3/4 łyżeczki proszek do pieczenia
  9. 1,5 szkl. mąka
  10. 1/2 szkl. cukier do obtoczenia
  11. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  12. 1 szkl. czekolada rozpuszczona

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz cukier biały i brązowy. Następnie dodaj masło, jajko i masło orzechowe. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie wymieszaj.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki uformuj ciastka i obtocz je w białym cukrze. Wstaw do piekarnika na 10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.

Obraz

4. W przygotowanych ciastkach, przy pomocy łyżeczki, zrób małe wgłębienia. Następnie rozprowadź w nich rozpuszczoną czekoladę i ułóż po dwa czekoladowe cukierki.

Obraz

5. Przy pomocy rozpuszczonej czekolady dorób ciasteczkowym pająkom nóżki. Nie zapomnij również o oczkach.

Obraz

6. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także