Ciastka pająki

Porcje
15
Porcje
15
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz cukier biały i brązowy. Następnie dodaj masło, jajko i masło orzechowe. Dokładnie wymieszaj.
  2. Jako kolejne składniki dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj ciastka i obtocz je w białym cukrze. Wstaw do piekarnika na 10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.
  4. W przygotowanych ciastkach, przy pomocy łyżeczki, zrób małe wgłębienia. Następnie rozprowadź w nich rozpuszczoną czekoladę i ułóż po dwa czekoladowe cukierki.
  5. Przy pomocy rozpuszczonej czekolady dorób ciasteczkowym pająkom nóżki. Nie zapomnij również o oczkach.
  6. I gotowe!