Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek to idealny prezent dla zakochanych. Po prostu nie można się im oprzeć, dlatego koniecznie zapisz ten przepis!
Zobacz także: Chia pudding na Walentynki
Składniki:
Porcje- 150 g mąka krupczatka
- 150 g mąka tortowa
- 100 g cukier puder
- 1 szt. żółtko
- 200 g masło prosto z lodówki
- 20 g kakao
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kruchego. W tym celu połącz ze sobą: dwa rodzaje mąki, cukier puder, szczyptę soli,
- ...masło prosto z lodówki i żółtko.
- Kiedy już powstanie ciasto, podziel je 2 części. Pierwszą część owiń folią spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Do drugiej części dodaj kakao i dokładnie połącz składniki. Kiedy już nabierze czekoladowego koloru, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut.
- Rozwałkuj oba ciasta. Następnie zacznij wycinać małe serduszka.
- Białe serduszka umieść na kakaowym cieście i na odwrót. Ponownie rozwałkuj.
- Wytnij większe serca i umieść je na formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Ciastka walentynkowe w kształcie serduszek 😍Z okazji Walentynek podaruj ukochanej osobie serduszkowe ciasteczka ❤️ Nie sposób oderwać od nich wzroku 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/288988
Posted by Słodkości on Tuesday, February 11, 2020