Ciastka z brzoskwiniami z ciasta francuskiego

Ciastka z brzoskwiniami to idealna propozycja na deser po niedzielnym obiedzie, jak i przekąska na słodko podczas wizyty przyjaciół. Pysznościom z ciasta francuskiego nie sposób odmówić ?
Zobacz także: Ciasto drożdżowe z truskawkami w formie roladek
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 5-6 szt. brzoskwinie
- 1/2 szkl. cukier brązowy
- 1/3 szkl. cukier puder
- 1/3 szkl. mąka pszenna
- 1 łyżka cynamon
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Ponacinaj brzoskwinie i wrzuć je do wrzącej wody na 2-3 minuty.
- Włóż owoce do miski wypełnionej lodem i powoli pozbądź się skórki. Podziel owoce na mniejsze kawałki.
- W misce połącz mąkę, cukier puder, cynamon, cukier brązowy i sól.
- Dodaj kawałki brzoskwiń i dokładnie wymieszaj.
- Podziel ciasto francuskie na małe trójkąty.
- W każdym trójkącie zrób po dwa nacięcia z każdej strony. Na środku rozprowadź farsz i zwiń do środka.
- Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Posyp ciastka cukrem pudrem i to wszystko!
Komentarze