Ciastka z brzoskwiniami z ciasta francuskiego

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ponacinaj brzoskwinie i wrzuć je do wrzącej wody na 2-3 minuty.
  2. Włóż owoce do miski wypełnionej lodem i powoli pozbądź się skórki. Podziel owoce na mniejsze kawałki.
  3. W misce połącz mąkę, cukier puder, cynamon, cukier brązowy i sól.
  4. Dodaj kawałki brzoskwiń i dokładnie wymieszaj.
  5. Podziel ciasto francuskie na małe trójkąty.
  6. W każdym trójkącie zrób po dwa nacięcia z każdej strony. Na środku rozprowadź farsz i zwiń do środka.
  7. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  8. Posyp ciastka cukrem pudrem i to wszystko!