Ciastka z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Dzięki temu przepisowi przygotujesz 4 warianty pysznych ciasteczek ❤️ Idealne zarówno na niedzielny deser, jak i przekąska na słodko podczas spotkania w gronie przyjaciół ?

Ciastka z ciasta francuskiego na 4 sposoby16
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciastka z ciasta francuskiego na 4 sposoby
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto francuskie na 4 części. Każdy kawałek posmaruj roztopionym masłem.
    Podziel ciasto francuskie na 4 części. Każdy kawałek posmaruj roztopionym masłem.
  2. Zwiń w rulon i podziel go na pół.
    Zwiń w rulon i podziel go na pół.
  3. Następnie zwiń jak na zdjęciu poniżej. Posmaruj jajkiem i piecz przez 30 minut, temperatura 180 stopni C.
    Następnie zwiń jak na zdjęciu poniżej. Posmaruj jajkiem i piecz przez 30 minut, temperatura 180 stopni C.
  4. Część babeczek obsyp mieszanką z cukru i cynamonu.
    Część babeczek obsyp mieszanką z cukru i cynamonu.
  5. Na drugiej części umieść dżem malinowy i maliny. Posyp również cukrem pudrem.
    Na drugiej części umieść dżem malinowy i maliny. Posyp również cukrem pudrem.
  6. Kolejną część babeczek ozdób przy pomocy dżemu brzoskwiniowego i lukru.
    Kolejną część babeczek ozdób przy pomocy dżemu brzoskwiniowego i lukru.
  7. Pozostałe ciasteczka udekoruj lukrem i posypką cukrową.
    Pozostałe ciasteczka udekoruj lukrem i posypką cukrową.
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×