PrzepisDeseryCiastka z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Ciastka z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Ciastka z ciasta francuskiego na 4 sposoby
Pyszności
09.07.2018 17:00, aktualizacja: 11.07.2018 10:52

Dzięki temu przepisowi przygotujesz 4 warianty pysznych ciasteczek ❤️ Idealne zarówno na niedzielny deser, jak i przekąska na słodko podczas spotkania w gronie przyjaciół ?

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 50 g masło roztopione
  3. 1/3 szkl. posypka cukrowa
  4. 1 szt. jajka
  5. 4 łyżeczki dżem malinowy
  6. 4 szt. maliny
  7. 2 łyżeczki cukier puder
  8. 1/3 szkl. cukier z cynamonem
  9. 4 łyżeczki dżem brzoskwiniowy
  10. 1/3 szklanki lukier
  11. 1 łyżeczka skórka z cytryny starta
Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto francuskie na 4 części. Każdy kawałek posmaruj roztopionym masłem.

Obraz

2. Zwiń w rulon i podziel go na pół.

Obraz

3. Następnie zwiń jak na zdjęciu poniżej. Posmaruj jajkiem i piecz przez 30 minut, temperatura 180 stopni C.

Obraz

4. Część babeczek obsyp mieszanką z cukru i cynamonu.

Obraz

5. Na drugiej części umieść dżem malinowy i maliny. Posyp również cukrem pudrem.

Obraz

6. Kolejną część babeczek ozdób przy pomocy dżemu brzoskwiniowego i lukru.

Obraz

7. Pozostałe ciasteczka udekoruj lukrem i posypką cukrową.

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także