Niezwykłe ciasto z ciasta francuskiego z czekoladą, bananami i piankami

Raz na jakiś czas każdy z nas lubi zjeść coś słodkiego. Cóż, chyba zgodzisz się ze mną, że życie od razu staje się wtedy przyjemniejsze… W związku z tym czas na pyszny deser.

Poniżej zobaczysz przepis na niezwykłe ciastko z ciasta francuskiego z czekoladą, bananami i piankami. Dlaczego jest takie niezwykłe? Ponieważ nie dość, że smakuje świetnie, to na dodatek wygląda cudownie!

A więc do dzieła!

Niezwykłe ciasto z ciasta francuskiego z czekoladą, bananami i piankami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Niezwykłe ciasto z ciasta francuskiego z czekoladą, bananami i piankami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego prostokąt o wymiarach 15 cm x 20 cm. Ułóż na nim tabliczkę mlecznej czekolady, a na czekoladzie plastry banana. Za pomocą pędzelka nasmaruj ciasto jajkiem.
    Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego prostokąt o wymiarach 15 cm x 20 cm. Ułóż na nim tabliczkę mlecznej czekolady, a na czekoladzie plastry banana. Za pomocą pędzelka nasmaruj ciasto jajkiem.
  2. Z pozostałego ciasta francuskiego wytnij 2 długie paski i zapleć je ze sobą tak, aby powstał warkocz.
    Z pozostałego ciasta francuskiego wytnij 2 długie paski i zapleć je ze sobą tak, aby powstał warkocz.
  3. Powstały warkocz przylep do boków prostokąta z ciasta francuskiego. Nasmaruj warkocz jajkiem. Przełóż ciastko na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 20 minut.
    Powstały warkocz przylep do boków prostokąta z ciasta francuskiego. Nasmaruj warkocz jajkiem. Przełóż ciastko na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i połóż na ciastku pianki. Włóż ciastko do piekarnika na dodatkowe 4 minuty.
    Po 20 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i połóż na ciastku pianki. Włóż ciastko do piekarnika na dodatkowe 4 minuty.
  5. Po 4 minutach wyjmij ciastko z piekarnika i przełóż je na talerz.
    Po 4 minutach wyjmij ciastko z piekarnika i przełóż je na talerz.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×