Wirtualna Polska

Ciasto 3 Bit

Ciasto 3 Bit

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta 3 Bit bez pieczenia. Jest przepyszne!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Ciasto 3 Bit
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ala Krauzowicz
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto 3 Bit
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Budyń w proszku dobrze rozmieszaj wraz z 250 ml mleka i cukrem.
    Budyń w proszku dobrze rozmieszaj wraz z 250 ml mleka i cukrem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Rozgrzej garnuszek, a następnie wlej do niego 500 ml mleka. Kiedy się zagotuje i zacznie kipieć, stopniowo dodawaj do niego przygotowany wcześniej budyń, cały czas mieszając. Kiedy masa będzie gęsta, zdejmij garnuszek z ognia i przykryj go folią aluminiową. Odstaw na bok do ostygnięcia.
    Rozgrzej garnuszek, a następnie wlej do niego 500 ml mleka. Kiedy się zagotuje i zacznie kipieć, stopniowo dodawaj do niego przygotowany wcześniej budyń, cały czas mieszając. Kiedy masa będzie gęsta, zdejmij garnuszek z ognia i przykryj go folią aluminiową. Odstaw na bok do ostygnięcia.
  3. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż warstwę herbatników. Następnie wylej na nie masę kajmakową i rozłóż kolejną warstwę herbatników.
    Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż warstwę herbatników. Następnie wylej na nie masę kajmakową i rozłóż kolejną warstwę herbatników.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj po 1 łyżce ostudzonego budyniu. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
    Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj po 1 łyżce ostudzonego budyniu. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
  5. Masę budyniową wylej na herbatniki i przykryj ją ostatnią warstwą herbatników.
    Masę budyniową wylej na herbatniki i przykryj ją ostatnią warstwą herbatników.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietanę kremówkę 30 % wraz z cukrem wanilinowym. Pod koniec dodaj fix do śmietany. Powstałą masę rozprowadź na wierzchu ciasta.
    Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietanę kremówkę 30 % wraz z cukrem wanilinowym. Pod koniec dodaj fix do śmietany. Powstałą masę rozprowadź na wierzchu ciasta.
  7. Posyp ciasto z wierzchu startą gorzką czekoladą i posiekanymi orzechami. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 4 godziny.
    Posyp ciasto z wierzchu startą gorzką czekoladą i posiekanymi orzechami. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 4 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  9. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×