ciasto arbuz na szpinakowym spodzie
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie

Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie to genialna kombinacja na wakacyjny deser. Kultowe ciasto jest mega proste w przygotowaniu i świetnie się prezentuje. Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Deser na zimno z truskawkami i malinami

Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód szpinakowy
Serowa wartswa
Galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą szpinak i olej.
    W blenderze połącz ze sobą szpinak i olej.
  2. W dużej misce połącz jajka i cukier.
    W dużej misce połącz jajka i cukier.
  3. Następnie dodaj szpinakową mieszankę, proszek do pieczenia oraz mąkę. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie dodaj szpinakową mieszankę, proszek do pieczenia oraz mąkę. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj masę serową. W tym celu zmiksuj: śmietankę, cukier puder, mascarpone i...
    W międzyczasie przygotuj masę serową. W tym celu zmiksuj: śmietankę, cukier puder, mascarpone i...
  5. ...ostudzoną galaretkę krystaliczną rozpuszczoną we wrzątku. Przelej masę na biszkopt i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    ...ostudzoną galaretkę krystaliczną rozpuszczoną we wrzątku. Przelej masę na biszkopt i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  6. Na wierzchu dodaj świeże borówki i zalej gęstniejącą galaretką truskawkową. Ponownie wstaw do lodówki do stężenia.
    Na wierzchu dodaj świeże borówki i zalej gęstniejącą galaretką truskawkową. Ponownie wstaw do lodówki do stężenia.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Ciasto arbuz na szpinakowym spodzie 😍 🍰

Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy słodkiego arbuza 🍉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/300546

Opublikowany przez Słodkości Wtorek, 7 lipca 2020
300546