Ciasto bananowe z blendera

Ciasto bananowe z blendera to mega prosty i sprawdzony sposób na smaczny deser dla całej rodziny. Zresztą za moment sama się o tym przekonasz 😉
W przygotowaniu ciasta pomógł nam blender marki Philips.
Zobacz także: Babeczki bananowe ze szpinakiem
Składniki:
Porcje- 120 g cukier
- 3 szt. banany
- 1 szt. cytryna skórka
- 2 szt. jajka
- 80 ml olej
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 250 g mąka tortowa
- 2/3 szkl. dropsy czekoladowe
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W blenderze zmiksuj ze sobą: banany, cukier i skórkę z cytryny.
- Po chwili dodaj olej i jajka.
- Powstałą mieszankę przelej do miski i dodaj do niej proszek do pieczenia oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Jako ostatni element dodaj dropsy czekoladowe. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze