Ciasto bananowe z blendera

ciasto bananowe z blendera

Ciasto bananowe z blendera to mega prosty i sprawdzony sposób na smaczny deser dla całej rodziny. Zresztą za moment sama się o tym przekonasz 😉

W przygotowaniu ciasta pomógł nam blender marki Philips.

Zobacz także: Babeczki bananowe ze szpinakiem

Ciasto bananowe z blendera9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto bananowe z blendera
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj ze sobą: banany, cukier i skórkę z cytryny.
    W blenderze zmiksuj ze sobą: banany, cukier i skórkę z cytryny.
  2. Po chwili dodaj olej i jajka.
    Po chwili dodaj olej i jajka.
  3. Powstałą mieszankę przelej do miski i dodaj do niej proszek do pieczenia oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Powstałą mieszankę przelej do miski i dodaj do niej proszek do pieczenia oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  4. Jako ostatni element dodaj dropsy czekoladowe. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Jako ostatni element dodaj dropsy czekoladowe. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×