PrzepisCiasto bananowe z blendera

Ciasto bananowe z blendera

Ciasto bananowe z blendera
Pyszności
15.05.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:37

Ciasto bananowe z blendera to mega prosty i sprawdzony sposób na smaczny deser dla całej rodziny. Zresztą za moment sama się o tym przekonasz 😉

W przygotowaniu ciasta pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

  1. 120 g cukier
  2. 3 szt. banany
  3. 1 szt. cytryna skórka
  4. 2 szt. jajka
  5. 80 ml olej
  6. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  7. 250 g mąka tortowa
  8. 2/3 szkl. dropsy czekoladowe
  9. cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj ze sobą: banany, cukier i skórkę z cytryny.

Obraz

2. Po chwili dodaj olej i jajka.

Obraz

3. Powstałą mieszankę przelej do miski i dodaj do niej proszek do pieczenia oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

4. Jako ostatni element dodaj dropsy czekoladowe. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także