×

Truskawkowa lasagne – ciasto bez pieczenia

Mamy ogromną słabość do słodkości, dlatego często je robimy. Latem skupiliśmy się na sezonowych owocach, które świetnie podkreślają smak deserów. A jak w grę wchodzi ciasto bez pieczenia, to tylko z truskawkami ?

Zobacz także: Czekoladowe doniczki z owocami na słodko

Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia91030
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Truskawkowa lasagne - ciasto bez pieczenia
Czas przygotowywania
30minut
Czas gotowania
10minut
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji
Spód
Serowa warstwa
Wkładka truskawkowa
Warstwa śmietankowa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na ciasto. W blenderze połącz herbatniki maślane oraz roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia.
  2. Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.
    Aby przygotować pierwszą warstwę, połącz ze sobą: ser z wiaderka, jogurt naturalny, cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku galaretkę cytrynową.
  3. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.
    W międzyczasie przygotuj warstwę truskawkową. W tym celu na palniku połącz truskawki i wodę. Zblenduj po czym dodaj dwie galaretki. Przelej do formy i ponownie umieść w lodówce na godzinę.
  5. Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
    Czas na ostatnią warstwę. Aby ją przygotować, zmiksuj śmietankę, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną we wrzątku.
  6. Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!
    Posyp lasagne truskawkową pokruszonymi herbatnikami. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

kokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. To po prostu idealna kombinacja! Mus malinowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Ryżowy „sernik” na zimno

niebieski deser z borówkami

Niebieski deser z borówkami

Niebieski deser z borówkami to idealny przysmak dla całej rodziny. Nie dość, że jest mega prosty w przygotowaniu, to jeszcze zachwyca wyglądem 😍 Zobacz także: Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

deser na zimno z galaretką

Deser na zimno z galaretką

W naszej kuchni powstał dziś wyjątkowy deser na zimno. Nie dość, że skrywa nietypową i ciekawą zarazem niespodziankę, to jeszcze jest w 100 % fitowy! Masę z orzechów do naszego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Babeczki leśny mech

deser jogurtowy z truskawkami

Deser jogurtowy z truskawek

Dzisiejszy deser jogurtowy przygotowaliśmy na bazie truskawek. I był to strzał w 10! Kiedy tylko serwujemy go swoim bliskim, znika w mgnieniu oka 😉 Idealnie aksamitną mieszankę truskawkową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Sernik z Raffaello i Ferrero Rocher

Deser na zimno z ananasem

Deser na zimno z ananasem to najlepszy pomysł, aby choć na chwilę w naszym domu pojawiło się lato. To po prostu idealny patent na obłędne słodkości dla całej rodziny! Zobacz także: Deser jabłkowy na zimno

ciasto kinder bueno

Kinder Bueno

Kinder Bueno to genialny deser bez pieczenia, który stanie się hitem w każdym domu. Wystarczy tylko raz na niego spojrzeć, aby natychmiast zgłodnieć. Główną masę do wspaniałego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips. Zobacz także: Kokosowa tarta na zimno

zamknij