ciasto budyniowe bez pieczenia z orzechami
Kategorie PrzepisySłodkości

Mega proste ciasto budyniowe bez pieczenia z orzechami

Jeśli myślałaś, że przygotowanie pysznego deseru musi być skomplikowane i mega trudne, zaraz zmienisz zdanie. Pyszne ciasto budyniowe to najlepszy dowód na to, że z kilku składników i w prostu sposób można przygotować prawdziwą ucztę w słodkim wydaniu ❤️

Zobacz także: Pyszny sernik dyniowy podany jako dip

Mega proste ciasto budyniowe bez pieczenia z o orzechami9-12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mega proste ciasto budyniowe bez pieczenia z o orzechami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W małej misce połącz ze sobą mąkę ziemniaczaną, budyń śmietankowy i mleko (150 ml).
    W małej misce połącz ze sobą mąkę ziemniaczaną, budyń śmietankowy i mleko (150 ml).
  2. Resztę mleka zagotuj i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką. Gotową mieszankę przełóż do miski i przykryj folią spożywczą. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
    Resztę mleka zagotuj i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką. Gotową mieszankę przełóż do miski i przykryj folią spożywczą. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
  3. Miękkie masło połącz z małymi porcjami budyniowej mieszanki.
    Miękkie masło połącz z małymi porcjami budyniowej mieszanki.
  4. Na spodzie formy do pieczenia ułóż herbatniki. Następnie dodaj część kremu budyniowego. Powtórz cały proces kilka razy.
    Na spodzie formy do pieczenia ułóż herbatniki. Następnie dodaj część kremu budyniowego. Powtórz cały proces kilka razy.
  5. Na ostatniej warstwie herbatników rozprowadź polewę czekoladową. Na wierzchu posyp posiekane orzechy pekan i wstaw do lodówki na 3 godziny.
    Na ostatniej warstwie herbatników rozprowadź polewę czekoladową. Na wierzchu posyp posiekane orzechy pekan i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
271881