Mega proste ciasto budyniowe bez pieczenia z orzechami

Jeśli myślałaś, że przygotowanie pysznego deseru musi być skomplikowane i mega trudne, zaraz zmienisz zdanie. Pyszne ciasto budyniowe to najlepszy dowód na to, że z kilku składników i w prostu sposób można przygotować prawdziwą ucztę w słodkim wydaniu ❤️



Zobacz także: Pyszny sernik dyniowy podany jako dip
Składniki:
Porcje- 1 opakowanie herbatniki maślane
- 60 g budyń śmietankowy
- 500 ml mleko
- 200 g masło miękkie
- 1 łyżka mąka ziemniaczana płaska
- 3/4 szkl. orzechy pekan posiekane
- 1,5 szkl. polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
- W małej misce połącz ze sobą mąkę ziemniaczaną, budyń śmietankowy i mleko (150 ml).
- Resztę mleka zagotuj i połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką. Gotową mieszankę przełóż do miski i przykryj folią spożywczą. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
- Miękkie masło połącz z małymi porcjami budyniowej mieszanki.
- Na spodzie formy do pieczenia ułóż herbatniki. Następnie dodaj część kremu budyniowego. Powtórz cały proces kilka razy.
- Na ostatniej warstwie herbatników rozprowadź polewę czekoladową. Na wierzchu posyp posiekane orzechy pekan i wstaw do lodówki na 3 godziny.
- Smacznego!
Komentarze