ciasto budyniowe
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami – idealne na każdą okazję!

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami to jedno z tych wypieków, któremu nie potrafimy powiedzieć nie. Nawet kiedy wydaje się nam, że nie jesteśmy już nic w stanie zjeść, wystarczy jedno spojrzenie na pyszny deser i nagle robimy się głodni 👍

Zobacz także: Kruche ciasteczka z budyniem i owocami

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami - słodkości9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami - słodkości
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto kruche
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce przygotuj mieszankę na ciasto kruche. W tym celu połącz ze sobą mąkę, masło, cukier puder, serek homogenizowany oraz proszek do pieczenia.
    W dużej misce przygotuj mieszankę na ciasto kruche. W tym celu połącz ze sobą mąkę, masło, cukier puder, serek homogenizowany oraz proszek do pieczenia.
  2. Podziel ciasto na pół. Jedną część umieść w formie do pieczenia. Nakłuj ciasto przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel ciasto na pół. Jedną część umieść w formie do pieczenia. Nakłuj ciasto przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj masę budyniową. Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. W osobnej miseczce połącz budynie i szklankę mleka. Następnie przelej powoli do garnka. Gotuj przez chwilę.
    W międzyczasie przygotuj masę budyniową. Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. W osobnej miseczce połącz budynie i szklankę mleka. Następnie przelej powoli do garnka. Gotuj przez chwilę.
  4. Na ostudzonym spodzie ułóż mieszankę budyniową. Następnie ułóż brzoskwinie i na górze umieść drugą część ciasta. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Na ostudzonym spodzie ułóż mieszankę budyniową. Następnie ułóż brzoskwinie i na górze umieść drugą część ciasta. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami

Kruche ciasto + budyniowa masa + brzoskwinie = idealny deser na każdą okazję ❤️PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/256991

Publiée par Słodkości sur Vendredi 14 juin 2019