Ciasto cytrynowe z borówkami idealne na niedzielny deser

Ciasto cytrynowe to kultowa i sprawdzona propozycja, którą zna każdy z nas. Dziś postanowiliśmy wzbogacić ją o borówki, tworząc wystrzałową kombinację!
Zobacz także: Cytrynowa rolada bezowa
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto kruche, łącząc ze sobą: miękkie masło, mąkę i cukier.
- Umieść ciasto w formie do pieczenia nasmarowanej masłem. Piecz spód przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Czas na drugą warstwę. W tym celu połącz: cukier, jajka, sok i skórkę z cytryny.
- Jako kolejne składniki dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
- Umieść mieszankę w blaszce do pieczenia i dodaj borówki. Piecz całość przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze