Ciasto cytrynowe z borówkami idealne na niedzielny deser

ciasto cytrynowe z borówkami

Ciasto cytrynowe to kultowa i sprawdzona propozycja, którą zna każdy z nas. Dziś postanowiliśmy wzbogacić ją o borówki, tworząc wystrzałową kombinację!

Zobacz także: Cytrynowa rolada bezowa

Ciasto cytrynowe z borówkami 15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto cytrynowe z borówkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
II warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto kruche, łącząc ze sobą: miękkie masło, mąkę i cukier.
    Przygotuj ciasto kruche, łącząc ze sobą: miękkie masło, mąkę i cukier.
  2. Umieść ciasto w formie do pieczenia nasmarowanej masłem. Piecz spód przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Umieść ciasto w formie do pieczenia nasmarowanej masłem. Piecz spód przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. Czas na drugą warstwę. W tym celu połącz: cukier, jajka, sok i skórkę z cytryny.
    Czas na drugą warstwę. W tym celu połącz: cukier, jajka, sok i skórkę z cytryny.
  4. Jako kolejne składniki dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  5. Umieść mieszankę w blaszce do pieczenia i dodaj borówki. Piecz całość przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Umieść mieszankę w blaszce do pieczenia i dodaj borówki. Piecz całość przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×