in ,

Ciasto cytrynowe z borówkami idealne na niedzielny deser

Ciasto cytrynowe to kultowa i sprawdzona propozycja, którą zna każdy z nas. Dziś postanowiliśmy wzbogacić ją o borówki, tworząc wystrzałową kombinację!

Zobacz także: Cytrynowa rolada bezowa

Ciasto cytrynowe z borówkami
Ciasto cytrynowe z borówkami
15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Spód
II warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto kruche, łącząc ze sobą: miękkie masło, mąkę i cukier.
    Przygotuj ciasto kruche, łącząc ze sobą: miękkie masło, mąkę i cukier.
  2. Umieść ciasto w formie do pieczenia nasmarowanej masłem. Piecz spód przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Umieść ciasto w formie do pieczenia nasmarowanej masłem. Piecz spód przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. Czas na drugą warstwę. W tym celu połącz: cukier, jajka, sok i skórkę z cytryny.
    Czas na drugą warstwę. W tym celu połącz: cukier, jajka, sok i skórkę z cytryny.
  4. Jako kolejne składniki dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  5. Umieść mieszankę w blaszce do pieczenia i dodaj borówki. Piecz całość przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Umieść mieszankę w blaszce do pieczenia i dodaj borówki. Piecz całość przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!