Ciasto czarno-biała kostka

Ciasto czarno-biała kostka ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Nie dość, że świetnie smakuje, fajnie się prezentuje, to jeszcze jest mega proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej? 😉
Zobacz także: Ciasto migdałowe
Składniki:
PorcjeBiszkopt
Bita śmietana
- 500 ml śmietanka 30%
- 5 łyżek cukier puder
- kakao do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia cukru i jajek. Jako kolejne składniki dodaj: kakao,
- ...mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko.
- Przelej mieszankę do formy do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Na ostudzonym spodzie rozprowadź bitą śmietanę. Na wierzchu rozsyp kakao i wstaw ciasto do lodówki na 45 minut.
- Gotowe!
Komentarze