Ciasto czekoladowe z czerwonym winem

Ten deser to spełnienie marzeń dla osób, które kochają wino. I musimy przyznać, że połączenie tego trunku z ciastem czekoladowym to prawdziwy strzał w 10!

Winne brownie - słodkości8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Winne brownie - słodkości
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz w mikserze: masło, cukier brązowy i biały.
    Zacznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz w mikserze: masło, cukier brązowy i biały.
  2. Następnie dodaj jajka (stopniowo), ekstrakt waniliowy oraz czerwone wino.
    Następnie dodaj jajka (stopniowo), ekstrakt waniliowy oraz czerwone wino.
  3. Nie zapomnij dodać również mąki, kakao, cynamonu, proszku do pieczenia oraz sody oczyszczonej.
    Nie zapomnij dodać również mąki, kakao, cynamonu, proszku do pieczenia oraz sody oczyszczonej.
  4. Powstałą masę przenieś do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą masę przenieś do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Czekoladowe dropsy zalej ciepłą śmietanką i dodaj olej kokosowy.
    W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Czekoladowe dropsy zalej ciepłą śmietanką i dodaj olej kokosowy.
  6. Rozprowadź polewę na cieście i to wszystko!
    Rozprowadź polewę na cieście i to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×