ciasto czekoladowe z truskawkami
Kategorie PrzepisySłodkości

Pyszne ciasto czekoladowe z truskawkami

Ciasto czekoladowe z truskawkami to gotowy przepis na udany deser na każdą okazję. Dlatego też taka receptura musi znaleźć się w Twojej kuchni i dzięki nam stanie się to jeszcze dziś ?

Zobacz także: Szybkie lody z kinder bueno na patyku

Ciasto czekoladowe z truskawkami 12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto czekoladowe z truskawkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód ciasta
Masa czekoladowa
Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na biszkopt. W tym celu połącz suche składniki: cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na biszkopt. W tym celu połącz suche składniki: cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
  2. Następnie dodaj płynne składniki: jajko, mleko, olej, ekstrakt waniliowy i wrzątek na koniec. Zmiksowaną mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie dodaj płynne składniki: jajko, mleko, olej, ekstrakt waniliowy i wrzątek na koniec. Zmiksowaną mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Czas na masę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę gorzką i białą. Nie zapomnij dodać do miski masła.
    Czas na masę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę gorzką i białą. Nie zapomnij dodać do miski masła.
  4. W osobnej misce przygotuj galaretkę cytrynową. Po czym odstaw do ostudzenia.
    W osobnej misce przygotuj galaretkę cytrynową. Po czym odstaw do ostudzenia.
  5. Gdy roztopione czekolady i galaretka będą stygły, ubij śmietankę 30% z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.
    Gdy roztopione czekolady i galaretka będą stygły, ubij śmietankę 30% z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.
  6. Powoli dodaj ostudzoną galaretkę cytrynową oraz rozpuszczone czekolady.
    Powoli dodaj ostudzoną galaretkę cytrynową oraz rozpuszczone czekolady.
  7. Umieść 3/4 masy na ostudzonym biszkopcie. Potem ułóż truskawki. Na wierzchu rozprowadź resztę masy i wstaw do lodówki na 3 godziny.
    Umieść 3/4 masy na ostudzonym biszkopcie. Potem ułóż truskawki. Na wierzchu rozprowadź resztę masy i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  8. Po tym czasie wyjmij deser i polej go polewą czekoladową, którą przygotujesz z gorzkiej czekolady i śmietanki. Wstaw ponownie ciasto do lodówki. Tym razem na godzinę.
    Po tym czasie wyjmij deser i polej go polewą czekoladową, którą przygotujesz z gorzkiej czekolady i śmietanki. Wstaw ponownie ciasto do lodówki. Tym razem na  godzinę.
  9. Smacznego!
    Smacznego!
Ciasto czekoladowe z truskawkami

Truskawkom i czekoladzie nigdy nie odmawiamy 👌🍓🍫PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/257957

Posted by Słodkości on Wednesday, July 31, 2019
257957