Ciasto delicja w rozmiarze XXL

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Biszkopt
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Ubij białka z cukrem.
  2. W osobnej misce połącz żółtka, ocet i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  3. Połącz ze sobą białka i żółtka. Na samym końcu dodaj przesianą mąkę i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie rozpuść po 2 galaretki smakowe w 750 ml gorącej wody. Po czym przelej je do patelni.
  5. Gotowy i ostudzony biszkopt podziel na pół. Następnie umieść na każdym gotową galaretkę.
  6. Dodaj rozpuszczoną czekoladę, zaczynając od boków. Nie zapomnij także o zrobieniu szachownicy na górze. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. I to wszystko!