PrzepisCiasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami
Pyszności
22.11.2019 12:00, aktualizacja: 28.11.2019 13:26

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania wzbogaciliśmy pysznymi owocami: borówkami oraz malinami. Tym samym stworzyliśmy mega proste, genialne i smaczne ciasto, któremu nie można powiedzieć nie!

Składniki:

  1. 50 g świeże drożdże w temp. pokojowej
  2. 4 szkl. mąka
  3. 3/4 szkl. cukier
  4. 3/4 szkl. olej
  5. 3/4 szkl. mleko ciepłe
  6. 3 szt. jajka
  7. 2 opakowania borówki
  8. 2 opakowania maliny
  9. cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Do miski wrzuć w następującej kolejności: świeże drożdże, cukier, jajka, ciepłe mleko...

Obraz

2. ...olej i mąkę. Mieszankę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 2 godziny.

Obraz

3. Następnie połącz składniki przy pomocy drewnianej łyżki.

Obraz

4. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny i borówki, po czym wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także