Kategorie Ovi SmartPhilipsPrzepisySłodkości

Ciasto drożdżowe w formie świątecznego wianuszka

Ciasto drożdżowe w formie świątecznego wianuszka zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Takiej kombinacji nie sposób odmówić.

Nasze ciasto upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Muffiny dyniowe

Ciasto drożdżowe w formie świątecznego wianuszka1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto drożdżowe w formie świątecznego wianuszka
    Wydruk przepisu

    Składniki:

    Porcje
    Podstawowe składniki
    Dodatki

    Sposób przygotowania:

    1. W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier i suche drożdże. Na koniec dodaj mleko i uformuj ciasto. Teraz odstaw je w ciepłe miejsce na 60 minut.
      W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier i suche drożdże. Na koniec dodaj mleko i uformuj ciasto. Teraz odstaw je w ciepłe miejsce na 60 minut.
    2. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i rozsmaruj na nim malinową konfiturę.
      Po tym czasie rozwałkuj ciasto i rozsmaruj na nim malinową konfiturę.
    3. Jako kolejne składniki dodaj dropsy czekoladowe i migdały w płatkach. Zwiń w rulon i natnij go wzdłuż.
      Jako kolejne składniki dodaj dropsy czekoladowe i migdały w płatkach. Zwiń w rulon i natnij go wzdłuż.
    4. Teraz poprzeplataj obie końcówki i uformuj z niego koło.
      Teraz poprzeplataj obie końcówki i uformuj z niego koło.
    5. Przełóż ciasto francuskie do Ovi, posmaruj mlekiem i posyp cukrem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
      Przełóż ciasto francuskie do Ovi, posmaruj mlekiem i posyp cukrem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    6. Przestudzone ciasto udekoruj wstążką. I gotowe!
      Przestudzone ciasto udekoruj wstążką. I gotowe!
    312355