in

Przepyszne ciasto Ferrero Rocher

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznego ciasta Ferrero Rocher. Po prostu niebo w gębie!

Przepyszne ciasto Ferrero Rocher
Przepyszne ciasto Ferrero Rocher
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki, kakao i roztopione masło.
    W miseczce wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki, kakao i roztopione masło.
  2. Następnie równomiernie rozłóż masę w okrągłej blaszce i wygładź ją z wierzchu. Odstaw blaszkę do lodówki.
    Następnie równomiernie rozłóż masę w okrągłej blaszce i wygładź ją z wierzchu. Odstaw blaszkę do lodówki.
  3. Za pomocą blendera zmiel migdały, a następnie dodaj do nich serek śmietankowy, 1/2 szklanki śmietany kremówki 30%, cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj na jednolitą masę, a następnie przelej ją na spód znajdujący się w blaszce.
    Za pomocą blendera zmiel migdały, a następnie dodaj do nich serek śmietankowy, 1/2 szklanki śmietany kremówki 30%, cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj na jednolitą masę, a następnie przelej ją na spód znajdujący się w blaszce.
  4. Roztop w garnuszku 100 ml śmietany 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką. Kiedy ostygnie, wylej ją na wierzch ciasta.
    Roztop w garnuszku 100 ml śmietany 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką. Kiedy ostygnie, wylej ją na wierzch ciasta.
  5. Wokół obwodu ciasta poukładaj cukierki ferrero rocher i umieść blaszkę w lodówce na minimum 75 minut.
    Wokół obwodu ciasta poukładaj cukierki ferrero rocher i umieść blaszkę w lodówce na minimum 75 minut.
  6. Po 75 minutach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 75 minutach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  7. Smacznego!