Ciasto francuskie w formie choinki

ciasto francuskie w formie choinki

Mamy Boże Narodzenie, dlatego przychodzimy z kolejnym ciekawym przepisem. Tym razem mamy dla Was ciasto francuskie w formie choinki. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje.

Zarówno czerwone, jak i zielone pesto przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Makosernik z OVI

Ciasto francuskie w formie choinki1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto francuskie w formie choinki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pesto zielone 250g
Pesto czerwone 250 g
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonego pesto. W tym celu połącz w robocie kuchennym: świeży szpinak, parmezan, czosnek, oliwę z oliwek, orzeszki pini oraz sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonego pesto. W tym celu połącz w robocie kuchennym: świeży szpinak, parmezan, czosnek, oliwę z oliwek, orzeszki pini oraz sól.
  2. Czas na drugie pesto - w czerwonym kolorze. Tym razem zmiksuj: suszone pomidory w oleju, liście bazylii, płatki migdałów, parmezan, olej z suszonych pomidorów i sól.
    Czas na drugie pesto - w czerwonym kolorze. Tym razem zmiksuj: suszone pomidory w oleju, liście bazylii, płatki migdałów, parmezan, olej z suszonych pomidorów i sól.
  3. Rozprowadź przygotowane pesto na cieście francuskim (jak na zdjęciu poniżej).
    Rozprowadź przygotowane pesto na cieście francuskim (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Przykryj drugim ciastem i wytnij choinkę oraz gwiazdki.
    Przykryj drugim ciastem i wytnij choinkę oraz gwiazdki.
  5. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko i posyp dodatkowo parmezanem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko i posyp dodatkowo parmezanem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×