Ciasto francuskie w formie choinki

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Pesto zielone 250g
Pesto czerwone 250 g
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonego pesto. W tym celu połącz w robocie kuchennym: świeży szpinak, parmezan, czosnek, oliwę z oliwek, orzeszki pini oraz sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas na drugie pesto – w czerwonym kolorze. Tym razem zmiksuj: suszone pomidory w oleju, liście bazylii, płatki migdałów, parmezan, olej z suszonych pomidorów i sól.
  3. Rozprowadź przygotowane pesto na cieście francuskim (jak na zdjęciu poniżej).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przykryj drugim ciastem i wytnij choinkę oraz gwiazdki.
  5. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko i posyp dodatkowo parmezanem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!