4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!



Sposób przygotowania:
I wersja
- Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.
- Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- I gotowe!


II wersja
- Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.
- Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!


III wersja
- Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.
- Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.
- Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!


IV wersja
- Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.
- Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.
- Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!


Komentarze