Wirtualna Polska

4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

ciasto francuskie z czekoladą

Już za chwilę przekonasz się, że ciasto francuskie z czekoladą to gotowy przepis na udany deser. I to aż w 4 różnych kombinacjach!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą 4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

I wersja
  1. Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.
    Posmaruj połowę ciasta francuskiego podgrzanym kremem czekoladowym. Przełóż drugą częścią ciasta i potnij na poziome paski.
  2. Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Skręć każdy pasek, po czym zacznij zawijać go do środka. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. I gotowe!
    I gotowe!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
II wersja
  1. Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.
    Kawałek ciasta francuskiego pokryj w całości kremem czekoladowym. Po czym zwiń do środka z dwóch stron.
  2. Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel na mniejsze kawałki i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Jak wyżej, wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. Smacznego!
    Smacznego!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
III wersja
  1. Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.
    Podziel ciasto na 4 kwadraty. Następnie rozprowadź na każdym kawałku krem czekoladowy.
  2. Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.
    Zwiń obie końcówki do środka i przetnij każdy kawałek w pionie. Spleć dwa elementy.
  3. Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!
    Ponownie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Pychotka!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
IV wersja
  1. Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.
    Ponownie podziel ciasto na kwadraty. Z każdego wydziel poziome paski po obu brzegach.
  2. Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.
    Na środku umieść krem czekoladowy, po czym zrób plecionkę z powstałych odnóg.
  3. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!
    Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I czwarta kombinacja jest już do zjedzenia!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×