PrzepisDeseryZaczęła zawijać tabliczkę mlecznej czekolady w ciasto francuskie. Efekt jest przepyszny

Zaczęła zawijać tabliczkę mlecznej czekolady w ciasto francuskie. Efekt jest przepyszny

Zaczęła zawijać tabliczkę mlecznej czekolady w ciasto francuskie. Efekt jest przepyszny
Małgosia
22.04.2016 17:14, aktualizacja: 02.06.2017 09:52

Zawsze warto mieć w domu opakowanie ciasta francuskiego. Przy odrobinie chęci i wyobraźni można przerodzić je w naprawdę wspaniały deser, niczym z renomowanej cukierni. Ciasto francuskie jest bardzo plastyczne, przez co bardzo łatwo formować je w różne kształty. Można przyrządzać je na różne sposoby.

Oto jeden z nich:

Składniki:

  1. 0,5 opakowania ciasto francuskie
  2. 1 tabliczka czekolada
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 garść orzechy ziemne
Sposób przygotowania:
1. Wytnij prostokąt z ciasta francuskiego, tak aby był większy od czekolady. Na środku prostokąta umieść tabliczkę czekolady.
2. Za pomocą noża, ponacinaj ciasto, tak jak na zdjęciu poniżej:
3. Pozbądź się narożników ciasta.
4. Odpowiednio pozawijaj ciasto francuskie.
5. Każdy z boków naprzemiennie, aż ciasto przybierze formę warkocza.
6. Do miseczki wbij jajko i dokładnie je roztrzep. Następnie za pomocą pędzelka nasmaruj nim ciasto francuskie.
7. Posyp je orzeszkami ziemnymi, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez 20 minut.
8. Po upływie czasu wyjmij gotowy deser. Możesz pokroić go na kawałki. Mmmm, pyszności!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także