Wirtualna Polska

Ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem

ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem

Ciasto francuskie to niezastąpiony składnik w naszej kuchni. Z jego udziałem można wyczarować naprawdę fajne potrawy, a najlepszym dowodem jest nasza dzisiejsza propozycja. Tym razem kultowe ciasto połączyliśmy ze szpinakiem, serem i boczkiem. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Szpinakową mieszankę pomógł przygotować nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Chleb drożdżowy z robota kuchennego

Ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie odsącz na ręczniku papierowym i odstaw na bok.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie odsącz na ręczniku papierowym i odstaw na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W robocie kuchennym połącz: świeży szpinak, serek śmietankowy, fetę...
    W robocie kuchennym połącz: świeży szpinak, serek śmietankowy, fetę...
  3. ...jajko, pieprz, czosnek oraz wcześniej podsmażony boczek.
    ...jajko, pieprz, czosnek oraz wcześniej podsmażony boczek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Podziel ciasto francuskie na kilka kwadratów.
    Podziel ciasto francuskie na kilka kwadratów.
  5. Następnie umieść w samym centrum trochę szpinakowej mieszanki i złóż jak na zdjęciu poniżej. Przekąski wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie umieść w samym centrum trochę szpinakowej mieszanki i złóż jak na zdjęciu poniżej. Przekąski wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×