PrzepisPrzekąskiCiasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem

Ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem

Ciasto francuskie ze szpinakiem i boczkiem
Pyszności
11.02.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 14:59

Ciasto francuskie to niezastąpiony składnik w naszej kuchni. Z jego udziałem można wyczarować naprawdę fajne potrawy, a najlepszym dowodem jest nasza dzisiejsza propozycja. Tym razem kultowe ciasto połączyliśmy ze szpinakiem, serem i boczkiem. Po prostu palce lizać!

Szpinakową mieszankę pomógł przygotować nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 150 g surowy boczek plastry
  2. 220 g serek śmietankowy
  3. 100 g ser feta
  4. 1 szt. jajko
  5. 150 g świeży szpinak
  6. 1 szt. cisato francuskie
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek. Następnie odsącz na ręczniku papierowym i odstaw na bok.

Obraz

2. W robocie kuchennym połącz: świeży szpinak, serek śmietankowy, fetę...

Obraz

3. ...jajko, pieprz, czosnek oraz wcześniej podsmażony boczek.

Obraz

4. Podziel ciasto francuskie na kilka kwadratów.

Obraz

5. Następnie umieść w samym centrum trochę szpinakowej mieszanki i złóż jak na zdjęciu poniżej. Przekąski wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także