PrzepisCiasto jogurtowe z borówkami

Ciasto jogurtowe z borówkami

Ciasto jogurtowe z borówkami
Pyszności
10.04.2020 12:00, aktualizacja: 14.04.2020 09:05

Ciasto jogurtowe z borówkami to szybki i sprawdzony pomysł na udany wypiek na każdą okazję. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 370 g jogurt naturalny
  2. 1 3/4 szkl. mąka
  3. 2 szt. jajka
  4. 2 opakowania borówki
  5. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  6. 1/2 szkl. cukier
  7. 40 g masło roztopione
  8. lukier do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz jajka i cukier.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj roztopione masło i jogurt naturalny.

Obraz

3. Na koniec dodaj proszek do pieczenia i mąkę.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż borówki. Wstaw ciasto do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także