Ciasto kakaowe z borówkami

Pyszne ciasto kakaowe z borówkami to nasza najnowsza propozycja w fitowym wydaniu. Kolejny plus? Tego ciasta nie trzeba nawet piec. Czego chcieć więcej?
W przygotowaniu tego pysznego ciasta pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: Zielony koktajl na przejedzenie
Składniki:
PorcjeWarstwa kakaowa
- 2 szt. jabłko
- 200 ml mleko roślinne
- 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- 2 łyżki olej kokosowy
- 120 g mąka migdałowa
- 120 g mąka kokosowa
- 3 łyżki ciemne kakao
Warstwa borówkowa
- 300 g orzechy nerkowca
- 300 g borówki amerykańskie
- 1/3 szkl. miód
- 3 łyżki olej kokosowy
Sposób przygotowania:
- Zacznij cały proces od ugotowania orzechów nerkowca. Trzymaj je na palniku przez 15-20 minut.
- W blenderze próżniowym połącz: obrane jabłka, olej kokosowy, miód, ekstrakt waniliowy, ciemne kakao i mleko roślinne.
- W osobnej misce połącz mąkę kokosową i mąkę migdałową. Dodaj mieszankę z blendera.
- Umieść gotową mieszankę w formie do pieczenia. Następnie wstaw do lodówki.
- Teraz zblenduj ze sobą ugotowane orzechy nerkowca, borówki, miód i olej kokosowy.
- Gotową mieszankę umieść w formie do pieczenia. I ponownie wstaw do lodówki, tym razem na 3 godziny.
- Gotowe ciasto udekoruj borówkami!
Komentarze