PrzepisCiasto Kinder Country bez pieczenia

Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Ciasto Kinder Country bez pieczenia
Pyszności
28.07.2020 08:00, aktualizacja: 20.03.2024 13:20

Ciasto Kinder Country bez pieczenia to genialny przepis na udany deser ? Sprawdzi się zarówno jako niedzielne ciasto po obiedzie, jak i tort urodzinowy! Czego chcieć więcej?

Zobacz jak przygotować w domu ciasto Kinder Country bez pieczenia:

Składniki:

Pierwsza warstwa

  1. 2 szt. galaretka przezroczysta
  2. 200 ml wrzątek
  3. 2 szkl. płatki Nestle Kangus
  4. 1 szkl. pszenica ekspandowana
  5. 500 ml śmietanka 30%
  6. 300 g serek mascarpone
  7. 250 g serek śmietankowy
  8. 3/4 szkl. mleko skondensowane

Druga warstwa

  1. 1 szkl. polewa czekoladowa
  2. płatki Nestle Kangus do dekoracji
  3. pszenica ekspandowana do dekoracji
  4. batony Kinder Country do dekoracji

Spód

  1. 1 szkl. płatki Nestle Kangus
  2. 1 szkl. pszenica ekspandowana
  3. 120 g czekolada gorzka
  4. 60 ml śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Połącz czekoladę z podgrzaną śmietanką.

Obraz

2. Następnie dodaj płatki Nestle Kangus oraz pszenicę ekspandowaną. Dokładnie wymieszaj i stwórz spód ciasta. Wstaw do lodówki.

Obraz

3. We wrzątku przygotuj przezroczyste galaretki i odstaw na bok.

Obraz

4. Zmiksuj ze sobą: śmietankę 30%, serek mascarpone, serek śmietankowy, mleko skondensowane i wcześniej przygotowane galaretki.

Obraz

5. Nie zapomnij dodać również płatków Nestle Kangus oraz pszenicy ekspandowanej. Połączone składniki przelej do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

6. Na wierzchu rozprowadź polewę czekoladową. Dodaj ponownie płatki Nestle Kangus i pszenicę ekspandowaną. Jako ostatni element wykorzystaj batony Kinder Country. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także