Domowe ciasto Kinder Country

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Country. Jest po prostu przepyszne!
Składniki:
Porcje- 350 ml słodka śmietanka 30%
- 250 g serek mascarpone
- 2 tabliczki biała czekolada roztopione
- 3 szklanki płatki Nestle Kangus
- 250 g herbatniki
- 2 tabliczki gorzka czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
- Ubij śmietankę, a następnie dodaj serek mascarpone i wymieszaj na wolnych obrotach miksera. Cały czas mieszając stopniowo dodawaj roztopioną białą czekoladę. Na koniec dodaj 3 szklanki płatków i wymieszaj za pomocą łyżki.
- Na dnie blaszki lub naczynia wyłożonego papierem do pieczenia połóż herbatniki. Następnie nasmaruj je przygotowaną wcześniej białą masą. Następnie ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.
- Ułóż kolejną warstwę herbatników i polej je roztopioną gorzką czekoladą. Posyp ciasto z wierzchu pozostałą garścią płatków i umieść blaszkę w lodówce na minimum 2 godziny.
- Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.
- Smacznego!
Komentarze