Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią posiekane orzechy laskowe. Podsmaż je, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
  2. W garnuszku zagotuj ze sobą 1 szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw mieszankę do ostygnięcia.
  3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę, a następnie dodaj ostudzoną wcześniej mieszankę i mleko w proszku. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
  4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, biała masa, herbatniki maślane, masa kajmakowa, biała masa i herbatniki maślane.
  5. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1/4 szklanki mleka. Dodaj czekoladę mleczną. Kiedy czekolada się rozpuści, dodaj podsmażone wcześniej orzechy laskowe i dobrze wymieszaj.
  6. Polewę czekoladową wylej na wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.
  7. Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  8. Smacznego!