Ciasto kominowe idealne na każdą okazję

Ciasto kominowe to jeden z naszych ulubionych smakołyków z ciastem drożdżowym w roli głównej. Dlatego nie mogło zabraknąć go na naszym kanale.
Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje. A takiej kombinacji nie da się odmówić ?
Jeśli kochasz słodkości, nie możesz przegapić także pomysłowej piramidy w czekoladowej odsłonie.
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą składniki na ciasto drożdżowe: mąkę, drożdże, cukier, żółtko, sól, masło i mleko.
- Po połączeniu składników odstaw ciasto na 60 minut do wyrośnięcia.
- Następnie podziel na mniejsze kawałki, z których uformuj ślimaki. Na wałku rozprowadź roztopione masło, po czym zacznij nakładać ciasto drożdżowe.
- Ułóż na wąskiej blaszce, tak aby ciasto z żadnej strony nie dotykało naczynia. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Gotowe ciasto udekoruj ulubionymi składnikami i to wszystko!
Komentarze