Ciasto kominowe idealne na każdą okazję

ciasto kominowe przepis

Ciasto kominowe to jeden z naszych ulubionych smakołyków z ciastem drożdżowym w roli głównej. Dlatego nie mogło zabraknąć go na naszym kanale.

Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje. A takiej kombinacji nie da się odmówić ?

Jeśli kochasz słodkości, nie możesz przegapić także pomysłowej piramidy w czekoladowej odsłonie.

Ciasto kominowe2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto kominowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą składniki na ciasto drożdżowe: mąkę, drożdże, cukier, żółtko, sól, masło i mleko.
    W misce połącz ze sobą składniki na ciasto drożdżowe: mąkę, drożdże, cukier, żółtko, sól, masło i mleko.
  2. Po połączeniu składników odstaw ciasto na 60 minut do wyrośnięcia.
    Po połączeniu składników odstaw ciasto na 60 minut do wyrośnięcia.
  3. Następnie podziel na mniejsze kawałki, z których uformuj ślimaki. Na wałku rozprowadź roztopione masło, po czym zacznij nakładać ciasto drożdżowe.
    Następnie podziel na mniejsze kawałki, z których uformuj ślimaki. Na wałku rozprowadź roztopione masło, po czym zacznij nakładać ciasto drożdżowe.
  4. Ułóż na wąskiej blaszce, tak aby ciasto z żadnej strony nie dotykało naczynia. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Ułóż na wąskiej blaszce, tak aby ciasto z żadnej strony nie dotykało naczynia. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe ciasto udekoruj ulubionymi składnikami i to wszystko!
    Gotowe ciasto udekoruj ulubionymi składnikami i to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×