in

Ciasto Lion bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego ciasta Lion bez pieczenia. To bardzo prosty, ale za to bardzo smaczny deser!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na dnie blaszki rozłóż herbatniki maślane, posmaruj je masą kajmakową, a następnie rozłóż drugą warstwę herbatników.
    Na dnie blaszki rozłóż herbatniki maślane, posmaruj je masą kajmakową, a następnie rozłóż drugą warstwę herbatników.
  2. Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietankę 30 % wraz z 4 łyżkami cukru pudru. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj na niskich obrotach miksera. Następnie dodaj 3 posiekane batony lion i dobrze wymieszaj za pomocą łyżki.
    Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietankę 30 % wraz z 4 łyżkami cukru pudru. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj na niskich obrotach miksera. Następnie dodaj 3 posiekane batony lion i dobrze wymieszaj za pomocą łyżki.
  3. Powstałą masę wlej do formy i przykryj ją ostatnią warstwą herbatników maślanych.
    Powstałą masę wlej do formy i przykryj ją ostatnią warstwą herbatników maślanych.
  4. Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietankę 36 % wraz z 2 łyżkami cukru pudru. Powstałą masę rozsmaruj na wierzchu ciasta.
    Za pomocą miksera ubij na sztywno śmietankę 36 % wraz z 2 łyżkami cukru pudru. Powstałą masę rozsmaruj na wierzchu ciasta.
  5. Na koniec posyp ciasto z wierzchu 2 posiekanymi batonami Lion i umieść blaszkę w lodówce na minimum 8 godzin.
    Na koniec posyp ciasto z wierzchu 2 posiekanymi batonami Lion i umieść blaszkę w lodówce na minimum 8 godzin.
  6. Po 8 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 8 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  7. Smacznego!