Pyszne ciasto lodowe z masłem orzechowym, czekoladą i karmelem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Dokładnie zmiksuj ze sobą 500 g ciastek owsianych, 1 filiżankę orzeszków ziemnych i roztopione masło. Uzyskaną masę przełóż do okrągłej blaszki i wygładź jej wierzch.
  2. Na spód wylej roztopioną gorzką czekoladę. Umieść blaszkę w zamrażarce.
  3. Za pomocą miksera ubij serek śmietankowy wraz z masłem orzechowym. Następnie cały czas miksując, stopniowo dodawaj przygotowany budyń waniliowy. Dodaj lody waniliowe i zmiksuj na jednolitą masę.
  4. Wlej połowę masy do blaszki, a następnie rozsyp pokrojone ciasta Delicje.
  5. Wlej do blaszki drugą połowę masy.
  6. Za pomocą blendera zmiel 200 g ciastek owsianych i posyp nimi ciasto. Umieść blaszkę w zamrażarce na 8 godzin.
  7. Po 8 godzinach wyjmij ciasto z zamrażarki. Polej je z wierzchu polewą karmelową i posyp 1/2 filiżanki orzeszków ziemnych.
  8. Gotowe ciasto pokrój na kawałki.
  9. Smacznego!