Pyszne ciasto makaronowe z serem i aromatycznym sosem. Idealne dla miłośników makaronów!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Włóż makaron do dużej miski. Dodaj do niego parmezan i dokładnie wymieszaj.
  2. Nasmaruj okrągłą formę do tortów cienką warstwą masła.
  3. Poukładaj pionowo rurki makaronu w formie, jedna przy drugiej. Ten krok jest nieco pracochłonny, ale uwierz mi, że to danie jest tego warte!
  4. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, a następnie wrzuć na nią posiekane ząbki czosnku. Delikatnie go podsmaż i uważaj, aby go nie przypalić.
  5. Kiedy czosnek będzie podsmażony, dodaj do niego zmielone mięso wołowe i przypraw wszystko solą i pieprzem. Wymieszaj. Smaż tak długo, aż mięso będzie zarumienione i dosmażone.
  6. Kiedy mięso będzie dosmażone, dodaj do niego sos boloński. Wymieszaj. Kiedy sos się zagotuje, zdejmij z ognia.
  7. Równomiernie nasmaruj wierzchnią część makaronu w tortownicy przygotowanym sosem.
  8. Na koniec, posyp wszystko startą mozzarellą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
  9. Po 30 minutach wyjmij z piekarnika. Delikatnie zdejmij boki tortownicy, a następnie pokrój danie tak samo jak tort.
  10. Smacznego!