PrzepisCiasto malinowe na kakaowym spodzie

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie
Pyszności
10.06.2020 12:00, aktualizacja: 15.06.2020 10:24

Ciasto malinowe na kakaowym spodzie ma w sobie wszystko to, co najlepsze. Pyszne owoce i genialny biszkopt tworzą niesamowitą mieszankę, której nie sposób odmówić!

Rozmiary formy: 27x18 cm

Składniki:

Biszkopt

  1. 4 szt. jajka
  2. 200 g cukier
  3. 4 łyżki olej
  4. 4 łyżki mleko
  5. 4 łyżki kakao
  6. 140 g mąka
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Malinowa warstwa

  1. 400 ml śmietanka 30%
  2. 600 g mrożone maliny
  3. 5 łyżek cukier
  4. 1 szt. galaretka malinowa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia cukru i jajek.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: kakao, mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko.

Obraz

3. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj malinową warstwę. W tym celu połącz na palniku mrożone maliny i cukier.

Obraz

5. Po zagotowaniu przecedź mieszankę przez sitko. Następnie dodaj galaretkę malinową i dokładnie wymieszaj.

Obraz

6. Ubij śmietankę i połącz ją z przestudzoną mieszanką malinową. Przełóż ją na ostudzony biszkopt.

Obraz

7. Wstaw ciasto do lodówki, aby stężało. Przed podaniem udekoruj według upodobania.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także