Ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami pekan

ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami pekan to pomysł na pyszny deser na każdą okazję. Kiedy raz go skosztujesz, zakochasz się w nim bez pamięci.

Marchewkę do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Sernik owocowy zebra

Ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami pekan9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami pekan
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na początek zzoodluj marchewkę. Następnie połącz w misce mąkę pszenną, pełnoziarnistą, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól.
    Na początek zzoodluj marchewkę. Następnie połącz w misce mąkę pszenną, pełnoziarnistą, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól.
  2. Teraz czas na mokrą mieszankę. Zmiksuj ze sobą jajka i cukier. Po chwili dodaj olej.
    Teraz czas na mokrą mieszankę. Zmiksuj ze sobą jajka i cukier. Po chwili dodaj olej.
  3. Wymieszaj obie mieszanki.
    Wymieszaj obie mieszanki.
  4. Do powstałego miksu dodaj marchewkę, ananasa, orzechy pekan i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.
    Do powstałego miksu dodaj marchewkę, ananasa, orzechy pekan i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia, po czy wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia, po czy wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Ostudzone ciasto polej lukrem domowej roboty.
    Ostudzone ciasto polej lukrem domowej roboty.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×