in ,

Ciasto marchewkowe z orzechami

Jak ciasto marchewkowe, to tylko z orzechami! Do tego dodaliśmy pyszny krem, tworząc niesamowitą mieszankę smaków. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Sernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych

Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Składniki na ciasto
Krem

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą jajka, cukier biały i brązowy.
    W mikserze połącz ze sobą jajka, cukier biały i brązowy.
  2. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz olej.
    Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz olej.
  3. Czas dodać posiekane orzechy i starte marchewki.
    Czas dodać posiekane orzechy i starte marchewki.
  4. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Ubij śmietankę. Następnie dodaj do niej serek mascarpone i ostudzoną galaretkę.
    Ubij śmietankę. Następnie dodaj do niej serek mascarpone i ostudzoną galaretkę.
  6. Kiedy ciasto nie będzie już ciepłe, podziel je na 2 części.
    Kiedy ciasto nie będzie już ciepłe, podziel je na 2 części.
  7. Spód ponownie umieść w formie do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną masę i ułóż delikatnie drugą część ciasta. I po raz kolejny rozprowadź masę. Wstaw ciasto na 2 godziny do lodówki.
    Spód ponownie umieść w formie do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną masę i ułóż delikatnie drugą część ciasta. I po raz kolejny rozprowadź masę. Wstaw ciasto na 2 godziny do lodówki.
  8. Smacznego!
    Smacznego!
Ciasto marchewkowe z orzechami

Nasza marchewkowa kombnacja z orzechami to idealny pomysł na #ciastonaniedzielę ❤️🍰👌PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/268716INSTAGRAM 👉 instagram.com/pysznoscipl/

Publiée par Słodkości sur Lundi 30 septembre 2019