ciasto migdałowe
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto migdałowe

Ciasto migdałowe to sprawdzony przepis na pyszny deser dla całej rodziny. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste! Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Serowy deser na zimno z matchą

Ciasto migdałowe8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto migdałowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
I warstwa
Spód

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania spodu. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, roztopione masło, cukier oraz mąkę migdałową.
    Cały proces rozpoczynamy od przygotowania spodu. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, roztopione masło, cukier oraz mąkę migdałową.
  2. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj miks z migdałami. Na rozgrzanej patelni połącz masło, sól, miód oraz migdały w płatkach.
    W międzyczasie przygotuj miks z migdałami. Na rozgrzanej patelni połącz masło, sól, miód oraz migdały w płatkach.
  4. Rozprowadź mieszankę z patelni na podpieczonym spodzie i ponownie wstaw formę do piekarnika. Tym razem na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź mieszankę z patelni na podpieczonym spodzie i ponownie wstaw formę do piekarnika. Tym razem na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować fantastyczne ciasto migdałowe ❤️

Bazą naszego dzisiejszego ciasta stały się migdały 😍 Ślinka cieknie od samego patrzenia 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296528

Opublikowany przez Słodkości Wtorek, 26 maja 2020
296528