in

Domowe ciasto Milky Way bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznego domowego ciasta Milky Way bez pieczenia.

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego mleko, a następnie dodaj cukier i cukier waniliowy. Mieszaj tak długo, aż cukier się rozpuści, a mieszanka się zagotuje. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
    Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego mleko, a następnie dodaj cukier i cukier waniliowy. Mieszaj tak długo, aż cukier się rozpuści, a mieszanka się zagotuje. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Za pomocą miksera ubij masło i stopniowo wlewaj wcześniej przygotowaną mieszankę z mleka i cukru. Na koniec małymi porcjami wsypuj mleko w proszku i miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
    Za pomocą miksera ubij masło i stopniowo wlewaj wcześniej przygotowaną mieszankę z mleka i cukru. Na koniec małymi porcjami wsypuj mleko w proszku i miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
  3. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj warstwami: herbatniki kakaowe, biała masa, herbatniki kakaowe, biała masa i herbatniki kakaowe.
    W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj warstwami: herbatniki kakaowe, biała masa, herbatniki kakaowe, biała masa i herbatniki kakaowe.
  4. Na koniec na wierzchu ciasta równomiernie rozlej roztopioną gorzką czekoladę. Umieść blaszkę w lodówce na 3-4 godziny.
    Na koniec na wierzchu ciasta równomiernie rozlej roztopioną gorzką czekoladę. Umieść blaszkę w lodówce na 3-4 godziny.
  5. Po 3-4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 3-4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  6. Smacznego!
    Smacznego!