Wirtualna Polska

Ciasto norweskie i malinowe Affogato na bazie kawy Nespresso

ciasto norweskie i malinowe affogato

Tym razem w naszej kuchni wyczarowaliśmy ciasto norweskie z masą kawową i malinami. Wystarczył jeden kęs, aby zakochać się w nim bez pamięci ❤️ To jednak nie koniec naszego deseru. Świetnym uzupełnieniem pysznego ciasta okazało się malinowe Affogato przygotowane na bazie kawy Nespresso.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Jeśli jesteś więc miłośnikiem kawy, mamy dla Ciebie dobre wieści. Marka Nespresso z okazji Black Friday przygotowała specjalną ofertę.

Ciasto norweskie i malinowe Affogato na bazie kawy Nespresso104040
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto norweskie i malinowe Affogato na bazie kawy Nespresso
Czas przygotowywania
40minut
Czas gotowania
40minut
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto norweskie
Beza
Masa
Dodatki
Malinowe Affogato na bazie kawy Nespresso
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

Ciasto norweskie
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu zmiksuj ze sobą masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo żółtka, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Powstałą mieszankę podziel na dwie formy do pieczenia i odstaw na bok.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu zmiksuj ze sobą masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo żółtka, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Powstałą mieszankę podziel na dwie formy do pieczenia i odstaw na bok.
  2. Teraz przygotuj bezę. W tym celu ubij białka ze szczyptą soli. Następnie dodaj partiami cukier puder. Podobnie jak z ciastem, podziel masę na dwie formy.
    Teraz przygotuj bezę. W tym celu ubij białka ze szczyptą soli. Następnie dodaj partiami cukier puder. Podobnie jak z ciastem, podziel masę na dwie formy.
  3. Na wierzchu rozrzuć płatki migdałów. Tak przygotowane formy wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu rozrzuć płatki migdałów. Tak przygotowane formy wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj masę kawową. W tym celu połącz ostudzoną kawę Nespresso Almond Cake Flavoured oraz serek mascarpone. Następnie ubij śmietankę i zacznij dodawać stopniowo mieszankę z kawą. Na samym końcu dodaj cukier puder. I to wszystko!
    W międzyczasie przygotuj masę kawową. W tym celu połącz ostudzoną kawę Nespresso Almond Cake Flavoured oraz serek mascarpone. Następnie ubij śmietankę i zacznij dodawać stopniowo mieszankę z kawą. Na samym końcu dodaj cukier puder. I to wszystko!
  5. Na ostudzonym biszkopcie rozprowadź pierwszą część masy. Następnie umieść na wierzchu świeże maliny. Powtórz cały proces jeszcze raz. Gotowe ciasto posyp kakao.
    Na ostudzonym biszkopcie rozprowadź pierwszą część masy. Następnie umieść na wierzchu świeże maliny. Powtórz cały proces jeszcze raz. Gotowe ciasto posyp kakao.
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Malinowe Affogato na bazie kawy Nespresso
  1. Do filiżanki wrzuć gałkę lodów waniliowych. Zalej podwójnym espresso Nespresso Nordic Cloudberry Flavoured i na wierzch dodaj spienione mleko.
    Do filiżanki wrzuć gałkę lodów waniliowych. Zalej podwójnym espresso Nespresso Nordic Cloudberry Flavoured i na wierzch dodaj spienione mleko.
  2. I w końcu możesz cieszyć się niesamowitym smakiem ciasta norweskiego...
    I w końcu możesz cieszyć się niesamowitym smakiem ciasta norweskiego...
  3. ...i pyszną kawą z malinowym akcentem.
    ...i pyszną kawą z malinowym akcentem.
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×