Kategorie Słodkości

Jeżeli jesteś fanką masła orzechowego i czekolady, to ciasto jest po prostu dla ciebie stworzone!

Moim zdaniem, masło orzechowe oraz czekolada to jedne z najlepszych rzeczy do jedzenia, jakie kiedykolwiek wymyślono na świecie. Nie wiem jak ludzie mogli kiedyś bez nich żyć… Wyobraź sobie teraz co się stanie, kiedy te dwie pyszności się połączą i na ich bazie powstanie ciasto. Brzmi świetnie, prawda? Jeżeli jesteś fanką masła orzechowego i czekolady, tak samo jak ja, ten deser na pewno bardzo ci zasmakuje. Idealnie sprawdzi się także w upalne dni, ponieważ aby go przygotować, nie trzeba włączać piekarnika. Wystarczy lodówka! Przepis na ciasto znajdziesz poniżej.

Jeżeli jesteś fanką masła orzechowego i czekolady, to ciasto jest po prostu dla ciebie stworzone!1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jeżeli jesteś fanką masła orzechowego i czekolady, to ciasto jest po prostu dla ciebie stworzone!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje ciasto

Sposób przygotowania:

  1. Włóż do miski cukier puder, zmielone krakersy, masło orzechowe i sól morską. Dokładnie wymieszaj.
    Włóż do miski cukier puder, zmielone krakersy, masło orzechowe i sól morską. Dokładnie wymieszaj.
  2. Za pomocą silikonowej szpatułki równomiernie nałóż przygotowaną masę w naczyniu. Pamiętaj, aby była równo rozsmarowana.
    Za pomocą silikonowej szpatułki równomiernie nałóż przygotowaną masę w naczyniu. Pamiętaj, aby była równo rozsmarowana.
  3. Połam 2 gorzkie czekolady na kostki. Włóż je do miski, a następnie dodaj do nich śmietanę. Wstaw miskę do mikrofali na 4 minuty.
    Połam 2 gorzkie czekolady na kostki. Włóż je do miski, a następnie dodaj do nich śmietanę. Wstaw miskę do mikrofali na 4 minuty.
  4. Po 4 minutach wyjmij miskę z mikrofali, a jej zawartość dokładnie wymieszaj. Następnie równomiernie rozlej ją na wcześniej ułożoną masę w naczyniu.
    Po 4 minutach wyjmij miskę z mikrofali, a jej zawartość dokładnie wymieszaj. Następnie równomiernie rozlej ją na wcześniej ułożoną masę w naczyniu.
  5. Wstaw do lodówki na 30 minut.
    Wstaw do lodówki na 30 minut.
  6. Po 30 minutach możesz wyjąć ciasto i pokroić je na kawałeczki. Smacznego!
    Po 30 minutach możesz wyjąć ciasto i pokroić je na kawałeczki. Smacznego!
To orzechowe ciasto nie wymaga nawet pieczenia. Ale jego smak ...

To orzechowe ciasto nie wymaga nawet pieczenia. Ale jego smak powala na kolana! ☺️☺️

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 29 kwietnia 2016
91478