PrzepisCiasto pianka z truskawkami

Ciasto pianka z truskawkami

Ciasto pianka z truskawkami
Pyszności
22.07.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 17:34

Ciasto pianka z truskawkami to sprawdzony pomysł na pyszny deser na zimno. Jest więc idealny na wakacyjne spotkanie w gronie najbliższych. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Spód na nasze ciasto przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.

Składniki:

  1. 500 g truskawki
  2. 140 g herbatniki maślane
  3. 70 g masło roztopione
  4. 450 g śmietanka 36 %
  5. 4 łyżki cukier puder
  6. 1 szt. galaretka krystaliczna
  7. 150 ml wrzątek
  8. 450 g serek mascarpone

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu, łącząc ze sobą herbatniki i roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki.

Obraz

2. Następnie przy pomocy miksera połącz śmietankę i cukier puder.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj mascarpone i ostudzoną galaretkę krystaliczną.

Obraz

4. Na koniec wrzuć do miski kawałki truskawek i dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także