Ciasto pianka z truskawkami

Ciasto pianka z truskawkami to sprawdzony pomysł na pyszny deser na zimno. Jest więc idealny na wakacyjne spotkanie w gronie najbliższych. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍



Spód na nasze ciasto przygotowaliśmy w blenderze ręcznym OnTheGo Philips.
Zobacz także: Babeczki sernikowe z borówką
Składniki:
Porcje- 500 g truskawki
- 140 g herbatniki maślane
- 70 g masło roztopione
- 450 g śmietanka 36 %
- 4 łyżki cukier puder
- 1 szt. galaretka krystaliczna
- 150 ml wrzątek
- 450 g serek mascarpone
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu, łącząc ze sobą herbatniki i roztopione masło. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki.
- Następnie przy pomocy miksera połącz śmietankę i cukier puder.
- Jako kolejne składniki dodaj mascarpone i ostudzoną galaretkę krystaliczną.
- Na koniec wrzuć do miski kawałki truskawek i dokładnie wymieszaj.
- Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki na 3 godziny.
- Smacznego!
Komentarze