Ciasto pomarańczowe z blendera

Już za moment przekonasz się, że przygotowanie perfekcyjnego wypieku nie musi być wcale trudne. Ciasto pomarańczowe z blendera, bo o nim mowa, sprawdzi się w tej roli po prostu doskonale!
Ciasto pomarańczowe przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.
Zobacz także: Ciasto śnieżny puch na herbatnikach
Składniki:
Porcje- 1/2 szkl. olej
- 4 szt. jajka
- 1 szt. pomarańcza
- 1,5 szkl. cukier
- 2 szkl. mąka
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Połącz w blenderze: mąkę, cukier, jajka...
- ...olej, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pomarańczę.
- Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe i przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem. I gotowe!
Komentarze