Ciasto pomarańczowe z blendera

ciasto pomarańczowe z blendera

Już za moment przekonasz się, że przygotowanie perfekcyjnego wypieku nie musi być wcale trudne. Ciasto pomarańczowe z blendera, bo o nim mowa, sprawdzi się w tej roli po prostu doskonale!

Ciasto pomarańczowe przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Zobacz także: Ciasto śnieżny puch na herbatnikach

Ciasto pomarańczowe z blendera - soft blender, słodkosći8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto pomarańczowe z blendera - soft blender, słodkosći
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w blenderze: mąkę, cukier, jajka...
    Połącz w blenderze: mąkę, cukier, jajka...
  2. ...olej, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pomarańczę.
    ...olej, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pomarańczę.
  3. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Gotowe i przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem. I gotowe!
    Gotowe i przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem. I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×