Ciasto pomarańczowe z blendera

Ciasto pomarańczowe z blendera

Ciasto pomarańczowe z blendera
Pyszności
08.01.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:25

Już za moment przekonasz się, że przygotowanie perfekcyjnego wypieku nie musi być wcale trudne. Ciasto pomarańczowe z blendera, bo o nim mowa, sprawdzi się w tej roli po prostu doskonale!

Ciasto pomarańczowe przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. olej
  2. 4 szt. jajka
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 1,5 szkl. cukier
  5. 2 szkl. mąka
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  8. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Połącz w blenderze: mąkę, cukier, jajka...

Obraz

2. ...olej, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pomarańczę.

Obraz

3. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe i przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także