Ciasto popcornowo-czekoladowe

Nie wiesz na co bardziej masz ochotę? Na przekąskę, czy deser? To ciacho łączy w sobie oba warianty ? Czy może być lepiej? ?

Ciasto popcornowo-czekoladowe10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto popcornowo-czekoladowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W garnku połącz ze sobą masło, pianki i popcorn.
    W garnku połącz ze sobą masło, pianki i popcorn.
  2. Powstałą mieszankę włóż do formy do pieczenia i ugnieć (jak na zdjęciu poniżej). Odstaw na bok.
    Powstałą mieszankę włóż do formy do pieczenia i ugnieć (jak na zdjęciu poniżej). Odstaw na bok.
  3. W kąpieli wodnej przygotuj czekoladową mieszankę z deserowych i mlecznych czekolad. W drugiej misce ubij śmietankę 30%.
    W kąpieli wodnej przygotuj czekoladową mieszankę z deserowych i mlecznych czekolad. W drugiej misce ubij śmietankę 30%.
  4. Połącz obie mieszanki i dodaj do nich cukier puder oraz ekstrakt waniliowy.
    Połącz obie mieszanki i dodaj do nich cukier puder oraz ekstrakt waniliowy.
  5. Czekoladowy miks przelej do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść popcorn i wstaw do lodówki min. na 4 godziny.
    Czekoladowy miks przelej do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść popcorn i wstaw do lodówki min. na 4 godziny.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×