in

Domowe ciasto Rafaello bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Rafaello bez pieczenia. Niebo w gębie!

Domowe ciasto Rafaello bez pieczenia
Domowe ciasto Rafaello bez pieczenia
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce dobrze rozmieszaj 1 szklankę mleka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtko.
    W misce dobrze rozmieszaj 1 szklankę mleka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtko.
  2. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1 szklankę mleka. Dodaj cukier. Kiedy cukier się rozpuści, stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę, cały czas mieszając. Kiedy masa się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i odstaw na bok do ostygnięcia.
    Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1 szklankę mleka. Dodaj cukier. Kiedy cukier się rozpuści, stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę, cały czas mieszając. Kiedy masa się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i odstaw na bok do ostygnięcia.
  3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło, aż się napuszy. Następnie dodawaj stopniowo masę budyniową, cały czas miksując. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję, dodaj likier amaretto oraz likier kokosowy i wymieszaj na małych obrotach miksera.
    Za pomocą miksera ubij miękkie masło, aż się napuszy. Następnie dodawaj stopniowo masę budyniową, cały czas miksując. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję, dodaj likier amaretto oraz likier kokosowy i wymieszaj na małych obrotach miksera.
  4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, masa budyniowa, herbatniki maślane, masa budyniowa, herbatniki maślane i masa budyniowa.
    W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, masa budyniowa, herbatniki maślane, masa budyniowa, herbatniki maślane i masa budyniowa.
  5. Wierzch ciasta posyp wiórkami kokosowymi. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.
    Wierzch ciasta posyp wiórkami kokosowymi. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.
  6. Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  7. Smacznego!