Pyszne ciasto Schoko-Bons

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego ciasta z cukierkami Schoko-Bons. Jest zjawiskowe!


Pyszne ciasto Schoko-Bons9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne ciasto Schoko-Bons
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki kakaowe, roztopione masło i roztopioną mleczną czekoladę.
    Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki kakaowe, roztopione masło i roztopioną mleczną czekoladę.
  2. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce i umieść ją w lodówce na 1 godzinę.
    Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce i umieść ją w lodówce na 1 godzinę.
  3. Ubij śmietanę kremówkę, a następnie cały czas miksując stopniowo dodawaj cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i na niskich obrotach miksera wymieszaj na jednolitą i gładką masę. Na koniec dodaj 125 g posiekanych Schoko Bonsów i wymieszaj za pomocą łyżki.
    Ubij śmietanę kremówkę, a następnie cały czas miksując stopniowo dodawaj cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i na niskich obrotach miksera wymieszaj na jednolitą i gładką masę. Na koniec dodaj 125 g posiekanych Schoko Bonsów i wymieszaj za pomocą łyżki.
  4. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na spodzie w okrągłej blaszce. Na koniec ułóż przekrojone na pół Schoko Bonsy wokół obwodu ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 1 godzinę.
    Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na spodzie w okrągłej blaszce. Na koniec ułóż przekrojone na pół Schoko Bonsy wokół obwodu ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 1 godzinę.
  5. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×