Pyszne ciasto Schoko-Bons

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki kakaowe, roztopione masło i roztopioną mleczną czekoladę.
  2. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce i umieść ją w lodówce na 1 godzinę.
  3. Ubij śmietanę kremówkę, a następnie cały czas miksując stopniowo dodawaj cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i na niskich obrotach miksera wymieszaj na jednolitą i gładką masę. Na koniec dodaj 125 g posiekanych Schoko Bonsów i wymieszaj za pomocą łyżki.
  4. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż na spodzie w okrągłej blaszce. Na koniec ułóż przekrojone na pół Schoko Bonsy wokół obwodu ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 1 godzinę.
  5. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  6. Smacznego!